Goede Doelen Week Sint-Oedenrode logo

Een hoop “geëmmer” voor het goede doel op Het Everse

25-03-2024: Een hoop “geëmmer” voor het goede doel op Het Everse

Op de Achtersesteeg was het zaterdagochtend weer zover: de taakgroep Logistiek zat klaar om de wijkhoofden van de Rooise Goede Doelenweek hartelijk te ontvangen voor de uitgifte van de collecte materialen.

De maandag ervoor was de taakgroep al druk bezig geweest met het vullen van de pakketten met emmers, instructiekaarten, keycords, posters en enveloppen. Meer dan 8000 enveloppen voor alle huishoudens in Sint-Oedenrode, Nijnsel, Boskant en Olland moesten verdeeld worden. Nu het evenement alweer voor het zesde jaar plaatsvindt, werkt de logistieke club als een geoliede machine en was de klus zo geklaard.

De wijkhoofden die de pakketten afhaalden, weten de weg naar de schuur op Het Everse goed te vinden. De meesten van hen brengen hier jaarlijks een bezoekje om de benodigde middelen op te halen. De uitgifte verliep dan ook soepel; binnen een uur waren al meer dan de helft van de pakketten opgehaald. Tegen het middaguur was de ruimte, op een enkele tas na leeg. Bij de huizen van de wijkhoofden is dat juist wat anders. Hier worden vanaf zaterdag de tassen uitgepakt en de emmers klaargezet voor de collectanten, die ze daar weer op komen halen.

Tijdens de Goede Doelenweek, die dit jaar van 7 tot 20 april plaatsvindt, komt een vrijwilliger bij u aan de deur met een envelop voorzien van informatie. Bij voorkeur geeft u digitaal door middel van de QR-code die op het collecteformulier staat of via de link op de website van de Goede Doelenweek en plakt u een zegel op de deur. Als u liever contant doneert, komt deze vrijwilliger later die week terug met één van de 244 emmers.


De voorbereidingen voor de Goede Doelenweek zijn dus in volle gang. Hopelijk kunnen we 11 mei op de Markt, dankzij de vele inspanningen een mooi eindbedrag bekend maken waarmee 19 goede doelen gesteund worden.