Goede Doelen Week Sint-Oedenrode logo

Voorbereidingen in volle gang

30-3-2023: Voorbereidingen in volle gang

Zaterdagochtend was het weer zover: de dames van de taakgroep Logistiek zaten er klaar voor. De twintig wijkhoofden konden hun tassen komen ophalen op het Everse. Met koffie, paaseitjes en een glimlach werden de wijkhoofden opgewacht.

Een week eerder was de taakgroep al begonnen om alle tassen te vullen met emmers, posters, enveloppen en nog veel meer. Dat is een precies werkje want alles wordt afgeteld: 245 emmers voor de collectanten en 8500 enveloppen voor alle huishoudens moeten in de juiste tassen zitten. Na vijf jaar komt er routine in de verdeling van collectematerialen. De uitgifte loopt gesmeerd en binnen een uur is al meer dan de helft van de tassen opgehaald. Maar dan komt er een klink in de kabel als het wijkhoofd van De Sloef zich meldt. Haar tassen zijn nergens te vinden: nummers en tassen worden nagekeken, maar helaas. Als het wijkhoofd is vertrokken, wordt er driftig gespeurd, gecheckt en besproken waar de tassen kunnen zijn. Misschien is er eerder een tas verwisseld, het blijft een raadsel.

Ondertussen wordt de kachel nog eens aangezet en een filmpje gekeken met blauwe mannen (Blue man group) in Ahoy. Er wordt weer een wijkhoofd geholpen en verteld dat ze nog een wijkhoofd voor het Centrum zoeken. Er wordt gesproken over de volgende taak; het klaarmaken en ophangen van de spandoeken volgende week. Deze dames doen er alles aan om heel Rooi en omstreken te laten weten dat de Goede Doelenweek dit jaar van 9-22 april wordt gehouden.

Net voor ik vertrek worden alle tassen nogmaals verplaatst en bekeken. Dan blijkt dat er twee tassen op elkaar stonden. Ook de bewoners van De Sloef en Hoogstraat kunnen weer een collectant verwachten binnenkort.