Goede Doelen Week Sint-Oedenrode logo

Goede Doelen Week … vrijwilligers in het zonnetje!

Goede Doelen Week … vrijwilligers in het zonnetje!

Er zijn meer mensen in ons land die vrijwilligerswerk doen dan je misschien denkt. Ruim 7 miljoen mensen staan voor elkaar klaar. Op heel verschillende manieren: met een vlotte babbel, luisterend oor, talent voor schrijven of een sterke arm voor een boodschappentas. Het geeft veel voldoening en brengt ons in contact met mensen die we anders nooit hadden ontmoet. 'Mensen maken Nederland', is het motto van het Nationaal Jaar Vrijwillige Inzet 2021.

Ook de Goede Doelen Week is alleen mogelijk door de inzet van vele vrijwilligers. Binnenkort ontvangt u weer de bekende enveloppe, dit jaar voor de collecte van 19 Goede Doelen. Daarvoor zijn teksten bedacht, drukwerk gemaakt, enveloppen gevuld en looproutes uitgestippeld. We spraken Ineke van Brussel in de eerste zonnestralen sinds weken. Aan de rand van de Dommel vertelde ze hoe ze als wijkhoofd van De Kienehoef is betrokken. ‘Ik werd gevraagd door een buurvrouw/vriendin of ik haar wijk wilde overnemen. Ik was eerst wijkhoofd voor het Kankerfonds en dat doe ik nu voor De Goede Doelenweek. Elk jaar bel ik alle collectanten vooraf en plan ik ze in, maak ik de collecte-emmers klaar en breng dan alles rond. Ik ben erg zuinig op mijn collectanten en probeer het hen zo makkelijk mogelijk te maken. Ik leg ze echt in de watten.’

Het interview met Ineke is te bekijken via deze link https://youtu.be/a9YT6FIDBpU en op onze facebookpagina. 

De Goede Doelen Week is blij met al haar vrijwilligers, maar ook altijd op zoek naar jong talent en nieuwe ideeën. Heb je talent voor organiseren en 6 avonden per jaar beschikbaar, dan is wellicht wijkhoofd of een taakgroep iets voor jou. Ken je mensen in je straat en wandel je graag door de buurt? Als collectant kun je dan met 2 avonden in het jaar al veel betekenen. Wil je je aanmelden of heb je vragen dan kun je een berichtje sturen naar vrijwilliger@goededoelenweeksintoedenrode.nl.

Goede Doelen Week: SAMEN LOONT - OOK NU!

2-6-2021