Goede Doelen Week Sint-Oedenrode logo

Wijkhoofden als ambassadeurs van de Goede Doelen Week 2022

De Goede Doelen Week staat weer in de startblokken!

Wijkhoofden als ambassadeurs van de Goede Doelen Week 2022

Sint-Oedenrode – De voorbereiding voor de Goede Doelen Week 2022 zijn in volle gang. De wijkhoofden kwamen 22 februari bijeen in Odendael. Wijkhoofden zorgen dat de collectanten informatie en materiaal krijgen om langs de deuren te gaan. Maar ze willen ook hun vrienden en kennissen enthousiast maken om mee te doen en voelen zich een ambassadeur voor de Goede Doelen Week.

Na koffie met een warme appelflap volgde een voorstelronde. Na twee jaar lang online vergaderen en e-mails sturen konden de wijkhoofden elkaar weer in het echt zien en de nieuwe wijkhoofden verwelkomen. Martin van Hastenberg, voorzitter van de taakgroep wijkindeling en collectanten, kwam vervolgens aan het woord. Hij lichtte kort toe wat de wijkhoofden kunnen verwachten en doen om de collectie van 10 tot en met 23 april goed te laten verlopen. Daarnaast werd besproken hoe de goede opbrengsten van eerdere jaren ook dit jaar gehaald kunnen worden. “Persoonlijke aandacht en elkaar in levenden lijve spreken vonden de aanwezigen het belangrijkst”, aldus de organisatie. “De wijkhoofden vinden het leuk om hun collectanten aandacht te geven, dan blijven zij enthousiast voor het collecteren. De aandacht voor de collectanten is dan ook van groot belang.”

Maaike de Gouw is wijkhoofd, ambassadeur en de jongste van het stel. “Afgelopen jaar ben ik wijkhoofd geworden, maar daarvoor heb ik ook gecollecteerd”, begint Maaike te vertellen. Ze is inmiddels al drie jaar betrokken bij de Goede Doelen Week, mede dankzij haar ouders die ook in de organisatie zitten. Het contact met de collectanten is volgens Maaike erg belangrijk. “Ik benader mijn eigen collectanten telefonisch. Ik bel ze allemaal of ze nog interesse hebben en daarnaast vraag ik welke route ze willen lopen.” Veel collectanten hebben een vertrouwensband met de route die ze soms al jaren lopen. “Voor hen is het fijn om dezelfde gezichten te zien, dus ik probeer ze dezelfde looproute te geven”, vertelt Maaike. De Goede Doelen Week zamelt geld in voor 19 goede doelen. Maaike: “Ik vind het fijn dat je alle goede doelen in één week hebt. Je steunt met elkaar een mooi doel, wat je hopelijk weer kan helpen als je het zelf nodig hebt.”

Heb je zin en tijd om ook een steentje bij te dragen? Kun je een ochtend flyeren op de weekmarkt van 8 april of wil je helpen bij het collecteren? Stuur dan een berichtje naar info@goededoelenweeksintoedenrode.nl of laat het weten aan de ambassadeurs van de GDW Sint-Oedenrode.