Goede Doelen Week Sint-Oedenrode logo

Promotie op de markt

In alle vroegte waren ze al te vinden op de weekmarkt: de vrijwilligers van de Goede Doelen Week. Op 10 april gaat de collecteweek weer van start. Om daar alvast aandacht voor te vragen stonden er actieve ambassadeurs op de markt met flyers. (De vroege vogels staan op de foto, daarna sprak ik met 2e team)

Collectant Kim van Tiel “Ik maak een praatje met marktbezoekers om ze alvast wakker te schudden voor de Goede Doelen Week. Veel dorpsgenoten kennen de GDW en zijn positief dat er maar 1 collecte is voor meer goede doelen. Ze hebben er al iets over gelezen in de MooiRooi krant, maar nemen toch een flyer mee als geheugensteuntje.”

Wijkhoofd Annette Broekman “Ik krijg ook de vraag of er nog een enveloppe komt. Dan vertel ik dat er volgende week, net als vorig jaar, weer overal enveloppen worden rondgebracht. Het digitaal doneren blijft ook hetzelfde: je kunt per goed doel een bedrag kiezen en dan het totaalbedrag overmaken. Alleen als je contant geld wilt geven in de enveloppe gaat er wel wat veranderen. Je kunt alleen een totaalbedrag geven en dan krijgt elk doel een gelijk deel. “

Kim vult aan “En we hebben dit jaar nog een verandering, de deursticker. Als je digitaal hebt gegeven, kun je een sticker op de deur plakken. Dan weet de collectant dat er niet aangebeld hoeft te worden om een enveloppe op te halen. Dat is fijner voor de collectant en de gulle gever.”