Goede Doelen Week Sint-Oedenrode logo

Voorbereidingen Goede Doelenweek in gang

Voorbereidingen Goede Doelenweek in gang

Het logo van de Goede Doelenweek stuurt mensen de schuur in waar de logistieke afdeling van de organisatie zit te wachten. De wijkhoofden konden zaterdag 12 maart de spullen ophalen, zodat zij deze weer kunnen verdelen over hun collectanten die van 10 tot 23 april gaan collecteren.

De taakgroep logistiek, onder leiding van Rens Parker, heeft alles tot in de puntjes geregeld. De gevulde Ikea-tassen staan op volgorde, zodat deze makkelijk meegegeven kunnen worden aan de juiste wijkhoofden. De collecte van de Goede Doelenweek vindt plaats van 10 tot en met 23 april, maar de voorbereidingen zijn al langere tijd bezig. Op 22 februari kwamen de wijkhoofden bij elkaar. Tijdens deze bijeenkomst werden zij onder het genot van een kopje koffie of thee voorzien van informatie en konden zij elkaar voor het eerst weer ‘in het echt’ zien. Op zaterdag 12 maart konden de wijkhoofden de benodigde spullen, zoals de bekende Goede Doelenweek emmers ophalen.

De tafel staat in het begin van de ochtend nog vol met de blauwe tassen. Een voor een druppelen de wijkhoofden binnen om de voor hun klaargelegde spullen op te halen. De schuur waar de taakgroep logistiek zit, wordt verwarmd door een houtkachel waar de dames gezellig omheen zitten. Voor Rens en haar collega’s is het ook een gezellige dag. Tijdens het wachten kletsen de dames heel wat af. En ook als de wijkhoofden binnenkomen, wordt er een praatje gemaakt. Maar de tijd dat ze zitten te wachten wordt ook benut om nog meer voorbereidingen door te spreken, zoals het ophangen van banners, de telavond en het schoonmaken van de banners na afloop van de Goede Doelenweek. 

Heb je zin en tijd om ook een steentje bij te dragen? Kun je een ochtend flyeren op de weekmarkt van 8 april, wil je de dames van logistiek ondersteunen of helpen bij het collecteren? Stuur dan een mail naar info@goededoelenweeksintoedernrode.nl